horkestar

Sajt izgradilo Breve

Ivana and Misha

Ivana i Miša
Ivana and Misha po Ivani

Bend Ivana and Misha / u buducnosti Kyoto, za svoj pocetak moze uzeti jedan letnji dan pre nekioliko godina kada su se Ivana I Misha skoro sasvim slucajno nasli na spomeniku Knezu Mihajlu sedevsi,skoro sasvim slucajno imavsi kod sebe gitaru I sintisajzer I spontano zapoceli jedan duuuuug session……E DA BI Ivana I Misha uvideli da imaju kompatibilne muzicke senzibilitete…nekoliko leta posle
ponovo su se nasli I svirali krisom klavir u mraku Studentskog kulturnog centra,te razvijali raznorazne taoistisko-maoisticke koncepte…Iz svog tog materijala nastao je “Safe in sleep”,prvi “album”.Njihov dalji rad krece se u pravcu akusticnog pop zvuka,spoja Mishinog naginjanja na rokenrol I Ivaniniog naginjanja na laganije I ambijentalnije,Mishinog neverovatnog muzickog talenta I Ivanine portage za svojim prirodnim glasom posle godina oblikovanja istog po razlicitim muzickim skolama…
A sve se krece na relaciji izmedju kompjutera,akusticnih gitara,strofa I refrena,usne harmonike,frule,licni zabeleski,malih stihova I koznacegajos… a sve u cilju pokusaja izmamljivanja nekih lepih svetova napolje na zrak,u sobu,sumu ili na cd.

Ivana and Misha po Mishi

Imati bend u ovim teškim vremenima je veliko iskušenje za one koji žele da se bave muzikom. Pored očekivanih problema koji se tiču društva u kome živimo, postoje i drugi problemi koji se više tiču ličnosti onih koji se bave muzikom. Misha i Ivana, pre nego što su osnovali svoj bend, prolazili su kroz mnoge druge bendove koji su imali kratak vek trajanja, što zbog gubitka entuzijazma, što uslovljeno materijalnom situacijom. No, oni se nisu predavali. Želeći po svaku cenu da se bave muzikom čak i ako okolnosti ne idu u prilog tome, hrabro su odlučili da nekako nastave. Rešili su da je za pravljenje muzike dovoljno imati kompjuter, pa makar mator 4 godine, i dosta želje za radom. Ali kako je došlo do susreta ove dve individue? Misha je već dosta dugo radio svoju muziku uz pomoć kompjutera. Mada je bio zadovoljan onim što je pravio, drugi nisu imali razumevanja za tu gitarsku buku kojom je zasipao svoje prijatelje uvek kad bi hteo da im pokaže nešto novo što je smislio. Onda je u jednom trenutku Misha prelomio jednu odluku – praviće mainstream muziku i pokazaće svima da može, ako hoće, da pravi i dopadljivu pop muziku, a ne tamo neki snobovski noise koga niko ne razume. Krenuo je da pravi muziku, inspirisan Kinom i generalno istokom uopšte, napravio je pesmu „Oh China!“. Dosetio se da bi bilo dobro u pesmu o Kini ubaciti i malo kineskog jezika, i onda je pozvao svoju staru poznanicu Ivanu, da otpeva nešto na kineskom, što je ona i učinila, ali je međutim shvatila da joj se taj fazon koji je Misha počeo da radi vrlo dopada i – Ivana and Misha su rođeni!

Tako je Misha pokazao svojim prijateljima da može da pravi i dopadljivu muziku i istovremeno našao prijatelja koji je dovoljno odlučan da istraje u radu na nečemu što prevazilazi pojedinačne talente svakog od njih. Godinu dana kasnije, album u kućnoj produkciji je bio gotov. Dok je album prvenac još bio u procesu izrade, znalo se unapred da će nešto dobro iz toga proizaći. Reakcije sa strane su bile vrlo pozitivne, počeli su da se pravi novi planovi. Ovih dana, Ivana and Misha promovišu na sve strane svoj album. Na meti su radio stanice, ali i diskografske kuće, kod nas i preko grane. Međutim, Misha i Ivana su neumorni i već imaju ideje za svoj novi album koji će biti sniman uglavnom na akustičnim instrumentima, dok će nastojati da zadrže dreamy-pop atmosferu sa prvog albuma. Neka im je sa srećom!

Ivana and Misha: Safe in Sleep

MP3:

Oh China
Open Ended Society
You've Been Told So

-----
KONTAKT I NARUČIVANJE ALBUMA