horkestar

Sajt izgradilo Breve

Horkestar - tekstovi

Stra mi e

Т. Б. Трачери
Аранжман: Лука Станисављевиќ

Не се качувам повеќе
у ниедно ауто
за да не плива у крв
мојот роден град
кога возам ми се чини
дека до мене седи
мојот одамна мртов
и непрежален брат

Не излегувам веќе
на прошетки без врска
во собата везден
скакам ко федер
на улицата некој
невидлив ми вика:
Додо педерррр
Додо педерррр
Стра ми е
стварно стра ми е

Ни на Хиландар не издржав
долго без мака
од молитви на уста
ми излегуваше пена
а навечер кога
по ходници шетав
со нож ме маваше
некаква жена
Стра ми е
стварно стра ми е